19:00

Unbyns IF

Referat: MSSK2/PIF3 - Unbyns IF

En väldigt osäker bortamatch mot MSSK2 väntade denna varma Torsdagskväll. Vi hade lite folk som inte kunde medverka denna match, men samtidigt glädjande Stefan "Balotelli" Johansson tillbaka i match efter lång skada.
Vi startar med Marcus i mål, backlinje med Kris, Werme, Blurk och Stefan. Mittfält med Patrik, Erik W och Simon. Martin, Macke och Tong framåt.

VI tar direkt kommandot och skapar flera halvchanser. Bla har Martin ett mycket bra läge nästan direkt. Dom kommer fram till sista tredjedelen, men där står vårt Pentagon och är säkerheten personifierade. Dvs MSSK kommer inte till avslut - något dom inte skall göra på hela matchen...!
I 18:e tar vi ledningen efter ett fint anfall där Tong lägger ut bollen till en framstormande Stefan som dräper in ettan för kvällen. Vilken härlig återkomst!
Bara fem minuter senare gör vi 0-2 där återigen Tong agerar framspelare, denna gång till Macke som efter två matcher på sidan nu får göra mål igen.
Vi spelar rätt bra och skapar fina chanser på löpande band. Bla är Tong och Macke ensamma med målvakten, men Tong vill vara snäll och spelar Macke som är i offside.
i 35:e kan vi göra 0-3 på en av flera bra hörnor signerade Martin, där Blurk äntligen får slag och nickar in bollen förbi en chanslös målis.

I andra vill vi hålla kvalitet och intensitet, men 3-0 är en svår ledning. Dom kommer ut och jagar hårt för att få kontakt. Vi har dålig organisation och hamnar i lite slugger-boll. Mörkret lägger sig alltmer vilket gör det allt svårare att göra nåt annat än att jaga, vilket MSSK gör bra. Vi släpper dock inte till några farligheter och till slut får vi summera noll skott på mål för dom! VI har ett antal högkaratiga chanser, bla av Tong och Macke som borde gjort nåt mål till och stängt matchen.

Försvaret tycker jag förtjänar högsta betyg, med lite extraplus till Werme som är en riktig fältherre. Humlan bra inhopp där han visar bra intention. På mitten är Simon och Erik stabila, med Patrik som MOTM efter 90 minuter slit med tufft spel. Framåt är vi giftiga, speciellt i första halvlek. Macke som vanligt frän, men lite rostig efter två matcher på sidan. Kul att Tong hittar fram med två assist - kunde blivit mer med lite tur.

Bra inhopp med bidrag från Felix, Kim och Robbs. Viktigt att ha en bra bänk att rulla in om man vill utmana om serieseger.

Pratas mycket fotboll i Unbyn nu - stod på macken och tankade då en person kommenterade "det går bnra i fotbollen" - sånt är kul!